День Миру

2021-09-21

/Files/images/photo_2021-11-01_20-26-34.jpg

Учні Домантівського НВК долучилися до проведення заходів в рамках Всесвітнього Дня Миру, який щорічно відзначається 21 вересня. Голуб, як відомо , є символом миру. Чому саме голуб? Із давніх-давен символом миру вважався голуб.

У країнах Сходу цей птах — священний, добрий вісник богів. Існує легенда про те, як голубки богині кохання Венери звили гніздо в шоломі бога війни Марса. У свою чергу, Марс, щоб не руйнувати пташину оселю, відмовився від військових дій, які могли б принести великі людські втрати.

Давні слов'яни вірили, що в голуба перетворюється душа людини, яка померла.

Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Другої світової війни. У квітні 1949 року в Парижі та Празі одночасно проходив перший Всесвітній конгрес прихильників миру під гаслом: «Захист миру — справа всіх народів миру». Засіданню необхідною стала емблема, завдяки якій слово «мир» стане зрозумілим кожній людині на планеті. За допомогою звернулися до геніального іспанця, великого Пабло Пікассо. Емблема була намальована: це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкову гілку. Голуб — прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір — символ чистоти, чесноти, радості. Оливкова гілка — символ перемоги, миру та примирення.

От і школярі нашої школи вирішили виготовити символи миру , щоб показати, що вони за мир, за припинення війни, за життя!

Кiлькiсть переглядiв: 170